13. Nicio clădire cu risc seismic din Iași nu a fost consolidată în ultimii ani

de Răzvan Timofciuc

Pentru unii, 13 este un număr cu ghinion. Pe 27 septembrie, la alegerile locale, 13 poate fi numărul cu ghinion pentru cei care în ultimii ani s-au ocupat mai mult de propriul interes și de propriile afaceri, nu de interesul public.
Îți ofer 13 motive să ieși la vot și să votezi poziția 13 la Consiliul Local și Cosette Chichirău primar.
13 motive să îi trimitem acasă pe Chirica și cei din gașca lui și să votăm oamenii competenți și integri pe care îi propune Alianța USR-PLUS.

13. Nicio clădire cu risc seismic din Iași nu a fost consolidată în ultimii ani

iasi blocuri risc seismicPotrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în oraş s-ar înregistra aproximativ 27.000 de victime în cazul unui cutremur de peste şapte grade.

63 de blocuri din Iaşi sunt încadrate la clasa întâi de risc în cazul unui cutremur major.

Potrivit listei întocmite de către municipalitate, la ora actuală în municipiul Iaşi sunt 408 imobile cu risc seismic, dar a susţinut că în realitate numărul acestor clădiri este mult mai mare. Acestea sunt clădirile expertizate, în realitate numărul este mult mai mare. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât la parterul unor astfel de clădiri încă mai funcţionează cluburi, baruri, restaurante, unde vin în fiecare zi zeci de persoane, deşi legea teoretic interzice acest lucru.

În prezent, Primăria Iaşi nu a consolidat niciunul dintre imobilele cu risc seismic! Mai mult, în ultimii patru ani, de când este primar dl. Mihai Chirica, s-au alocat 0 lei pentru expertizarea şi consolidarea clădirilor cu risc seismic.

#OmulTăuDinPrimărie