fbpx

Spațiu verde din Dacia redat ieșenilor!

de Răzvan Timofciuc

Prin demersuri concrete la instituțiile de control și presiune publică, împreună cu deputatul Marius Bodea, am reușit să redăm ieșenilor un spațiu verde din Daci, Iași.
Pe strada Strămoșilor 49A, există PUZ votat de Consiliul Local Iași pentru un imobil cu trei tronsoane pe un teren de numai 666 mp. Două tronoane de 3 etaje, unul de 4 etaje.
Blocul are indicatori urbanistici la nivel maxim: procent de ocupare a terenului POT de 40% (adică, din 666 mp, 260 mp vor fi ocupați cu clădiri) 10 m din axul străzii Strămoșilor, 15 m înălțime la terasă.
Acest proiect imobiliar a fost aprobat într-o zonă și așa aglomerată, pe un teren cu spațiu verde utilizat de către copiii și locatarii din zonă.

Acum trei ani, locuitorii din zonă s-au opus, șefii Primăriei și ai CL au ignorat complet contestațiile. Opoziția față de proiect este notată în hotărârea de Consiliu la capitolul „și altele”.

„În urma notificării Asociației de proprietari din Iași, strada Strămoșilor 53, la care sunt arondate blocurile DA12, DA13, DB6, DB7, DB8, strada Strămoșilor 47-55, locatarii acestora și-au exprimat dezacordul cu propunerea edificării unui bloc de locuințe colective în vecinătate, pe spațiul verde existent, neamenajat, pe proprietate privată, cu suprafața de 666 mp. A fost înștiințat beneficiarul. Toate sesizările au fost redirecționate către beneficiar, proiectant”, se consemnează la punctul 7 al fundamentării care a stat la baza aprobării PUZ-ului.

Am fost acolo, în Dacia, pe str. Strămoșilor, unde primăria şi majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local au aprobat construirea unui  proiect imobiliar în dispreț față de normele urbanistice, normele legale și…normele de bun-simț.

După ce am sesizat instituțiile de control în domeniul urbanismului și după acțiuni de protest cu cetățenii din zonă, cei din Primărie ”au dat înapoi” și au propus proprietarului terenului un schimb de terenuri astfel încât spațiul verde pe care se intenționa contruirea blocurilor să rămână în proprietatea cetățenilor din Dacia.

I-am reprezentat pe acești ieșeni în lupta lor cu instituțiile corupte ale statului și le-am oferit asistența juridică și administrativă de care au nevoie.

#OmulTăuDinPrimărie