fbpx

Relaţia Asimionesei (BZI) – Chirica, toxică pentru oraş

de Răzvan Timofciuc

Pe bună deptate, foarte mulți v-ați scandalizat când ați citit comunicatul celor de la Prime Kapital despre hărțuirea și șantajul celor de la BZI, prin patronii Asimionesei.

Prime Kapital este unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari interesaţi de Iaşi şi de Moldova, care are intenția de a investi în orașul nostru într-un proiect imobiliar de 200 milioane euro.

BZI este produsul unor oameni de afaceri care au cedat șantajului și ”cotizează” lunar sau a unor politicieni care, la fel, au preferat complicitatea toxică cu patronii informali ai acestei fițuici.

Unul dintre politicieni este chiar primarul Chirica. Relația sa de prietenie (sau subordonare?) cu Ghiocel Asimionsei, patronul informal al BZI, este de notorietate.

Din păcate, dl. Chirica folosește resursele publice pentru a-i cîștiga bunăvoința infractorului de la BZI (este condamnat definitiv pentru șantaj).

În ultimii 3 ani, prin firmele paravan pe care le controlează, patronul informal BZI a primit autorizații și PUZ-uri scandaloase, într-un timp record, terenuri din proprietatea Municipalității pe care a ridicat blocuri și este aproape de pune mâna pe imobile din patrimoniul public.

✔ 1350 mp în Sărărie pentru 333 euro/lună

Un teren proprietate a oraşului este dat în concesiune pentru ca un apropiat al primarului, sau faţă de care este dator, să construiască locuinţe pe care să le vândă, eventual în avans, pe piaţa imobiliară. Nimic nu arată un interes public. Este doar o afacere veroasă pe seama patrimoniului oraşului.

✔ Casa și terenul de pe strada Zmeu, situate peste drum de fostul turn „Petre Andrei”, în valoare de 300.000 de euro.

Pe scurt, Ghiocel Asimionesei vrea să ia casa și terenul în virtutea faptului că a plătit vreo 5.000 de euro acum vreo 7 ani.

✔ PUZ aberant pentru construirea unui bloc de 7 etaje, pe 379 mp, pe str. Hatman Șendrea.
Într-un timp record, o firmă din siajul familiei Asimionesei a primit un PUZ pentru un bloc de 7 etaje pe o suprafaţă de numai 379 mp., într-o zonă cu blocuri de 4 etaje, fără a avea locuri de parcare suficiente sau suprafața de spațiu verde prevăzută de lege. 
Pe 379 mp de-abia se poate construi o casă, însă pentru un apropiat al primarului se aprobă un bloc înalt de 24 metri!

✔ PUZ și înstrăinrea spațiului verde din fața Policlinicii Mari a Spitalului Spiridon.
Sub pretextul ”modernizării” Spitalului Sf. Spiridon, patronul informal BZI, printr-o firmă-paravan, a acaparat spațiul verde din fața Policlinicii Spitalului.
Prin acest proiect se va distruge spațiul verde din fața Policlinicii, pe lângă modul oneros prin care a pus mâna pe acest teren

PUZ-ul votat în CL presupune construcția a două chioșcuri pe suprafața de spațiu verde din fața

Policlinicii.

Va fi distrusă o suprafață de 160 mp spațiu verde pentru a se construi două coșmelii unde se vor desfășura ”activități de comerț și alimentație publică”, când legea precizează că schimbarea destinației terenurilor înregistrate în registrul spațiilor verzi se poate face numai pentru lucrări de utilitate publică.

Fiecare dintre cei care îi susțin pe Chirica-Harabagiu susțin, indirect, și perpetuarea acestui cancer de pe corpul social al Iașului.