fbpx

Terenurile de sport din curtea școlilor – accesibile ieșenilor!

de Răzvan Timofciuc

Încă din 2016, de la începutul mandatului în Consiliul Local, am propus un proiect de hotărâre pentru ca terenurile de sport din curtea școlilor să fie accesibile copiilor pe perioada vacanțelor și în afara orelor de curs.

Am propus ca acest lucru să se facă pe baza unui regulament clar, care să asigure integritatea acestor bunuri și siguranță celor care urmează să le folosească.

Din păcate, primarul Chirica și majoritatea PSD-ALDE au refuzat să susțină acest proiect și au găsit chichițe juridice pentru a-l respinge.

Copiii trebuie să aibă acces la terenurile de sport din curtea școlilor.

Astfel le oferim o alternativă la statul pe telefon, tabletă sau calculator.

De aceea apar tot mai multe afecțiuni la coloana vertebrală, obezitate, depresii la minori.

Sedentarismul și obezitatea sunt printre cei mai importanți adversari ai sănătății copiilor în sec. XXI.

Aceste terenuri trebuie să fie deschise permanent elevilor, deoarece nu toţi au bani să meargă să închirieze baze sportive cu acces plătit.

Proiectul are drept scop încurajarea tinerilor de a practica mişcarea în aer liber, punând astfel la dispoziţie o serie de spaţii din mai multe zone ale oraşului.

Totodată, am susținut modernizarea acestor terenuri de sport. Este important ca infrastructura sportivă să fie modernziată, iar accesul ieșenilor doritori să facă mișcare nerestricționat.

#OmulTăuDinPrimărie