fbpx

L-am învins pe primarul Chirica în instanță!

de Răzvan Timofciuc

Împreună cu Etienne Ignat, l-am ÎNVINS pe primarul Chirica în instanță: este obligat să pună pe ordinea de zi proiectele de hotărâre pe care le-am inițiat de la începutul mandatului.

Procesul a fost intentat în anul 2017, așa cum relatează și Ziarul de Iași, deoarece Chirica a refuzat, de la începutul mandatului său, în 2016, să introducă pe ordinea de zi a ședințelor de CL proiectele inițiate de liberali.

Dosarul a fost înregistrat cu nr. 10183/99/2017 la Tribunalul Iași, iar pe 15 mai 2017 Curtea de Apel a pronunțat o sentință favorabilă.

Astfel, executivul Primăriei este obligat de instanță să supună dezbaterilor și votului proiectele ignorate până acum.

Aceasta nu este prima victorie în instanță împotriva Primăriei.

Am avut mai multe procese câștigate care au avut ca temă refuzul accesului la informații
de interes public.

Această nouă decizie a instanței confirmă ceea ce spun de multă vreme: în fruntea Primăriei s-au cocoțat oameni certați și cu legea, și cu bunul-simț.

Unde s-a mai pomenit ca aleșii locali să își caute dreptatea în instanță pentru a-și exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetățenilor, fie că vorbim de accesul de informațiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea inițiativelor pe care aceștia le au?

Trei ani de zile primarul Chirica a ținut proiectele noastre în sertar!

Indiferent de majoritatea largă care îl susține pe «primarul dizident la putere», respectiv de către toți consilierii PSD și ALDE cu care conduce nestingherit orașul, a abuza de funcție pentru a ignora total opoziția nu poate fi acceptat într-un stat care se pretinde democratic! Mihai Chirica este democrat doar în fața microfoanelor presei.

Singura soluție la abuzul de putere al primarului Mihai Chirica a fost apelul la instanța de judecată, deși acest lucru nu reprezintă în nici un caz o normalitate în desfășurarea activității Consiliului Local.

Suntem un caz unic în țară, unde noi, consilierii locali, trebuie să umblăm prin tribunale pentru a obliga primarul să ne pună la dispoziție informații de interes public sau pentru a-l obliga să introducă pe ordinea de zi proiectele noastre, ale celor din opoziție.

Toate proiectele noastre sunt scrise pentru a-i ajuta pe ieșeni, și de aceea este cu atît mai absurdă decizia primarului de a refuza să le dezbată în CL.

M-am luptat pentru dreptul la inițiativă pentru ca in timpul mandatului am depus multe proiecte cu impact in mediul de afaceri, economie, soluții de tip smart-city sau proiectul bugetarii participative inițiat si implementat anul trecut în Municipiul Iași.

În cei aproape 3 ani de mandat, singura logică a primarului a fost să depună toate eforturile prin metode mai puțin ortodoxe de a bloca orice inițiativă depusă în Consiliul Local.

Reamintesc faptul ca anul trecut primarul a reușit sa cheltuie doar 55% din bugetul alocat investițiilor, fiind incapabil să-și implementeze proiectele și să aducă cu adevărat bunăstarea mult dorită de ieșeni, așa cum a prezentat și ziarul Reporter de Iași.

#OmulTăuDinPrimărie