40 de centre de educaţie online pentru elevi şi profesori

de Răzvan Timofciuc

Suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ pe durata stării de urgență a dus la utilizarea metodelor alternative de studiu, platformele online oferind suportul necesar continuării activității didactice.

Pentru a veni în sprijinul profesorilor și elevilor, am aprobat un proiect de hotărâre prin se vor realiza 40 de centre de educație online, documentul fiind analizat și aprobat în ședința extraordinară de Consiliu Local de marți, 14 aprilie, organizată tot online, așa cum informează și info Iași.

Cum vor functiona centrele online

Echipamentele vor trebui să simuleze cât mai fidel condiţiile din clasă: să permită copiilor să se vadă între ei şi să-l vadă pe profesor, să ridice mâna, să poată pune întrebări şi să primească răspunsuri în timp real. Cele 40 de centre de educație online vor asigura o legătură video între profesori și elevi. Astfel, prin intermediul unei camere video și a unui microfon de tip lavalieră se va asigura captarea și transmiterea către elevi a imaginii profesorului și a tablei, precum și a explicațiilor verbale ale acestuia. La rândul lui, profesorul va putea recepționa, pe ecranul unui televizor, imagini și sunet cu elevii participanți la cursul online.

Unde vor fi instalate

Vor fi create, în şcoli gimnaziale, licee şi colegii, centre de educaţie online constituite din echipamente ce vor prelua imaginea şi sunetul profesorului ce va preda lecţia la tablă şi le vor transmite către elevi, ce se va afla fiecare la domiciliul său/

Elevii fără posibilități trebuie sprijiniți pentru a putea participa la cursurile online

Ca o completare la acest proiect de hotărâre, am propus ca Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Primăria să facă un recensămînt al elevilor din Municipiul Iași care nu au acces la internet și calculator, laptop sau tablet. Acești elevi trebuie să poată participa și ei la cursurile online. De aceea, Primăria poate achiziționa tablete cu acces la internet pe care acești elevi să le folosească, urmînd să returneze echipamentele la finalul anului școlar.

#OmulTăuDinPrimărie