ARTICOLE

S.O.S. Învățământul ieșean. O generație distrusă sub ochii noștri din cauza nepăsării și indolenței!

S.O.S. Învățământul ieșean.
O generație distrusă sub ochii noștri din cauza nepăsării și indolenței!
Sunt cadru didactic în mediul preuniversitar de trei ani. Fiecare școală se confruntă cu tot felul de probleme: lipsa banilor pentru investiții în dotarea claselor sau laboratoarelor de fizică, chimie, informatică etc., achiziția de material didactic sau pentru reabilitarea clădirilor…M-a răscolit când am văzut cum la o școală de cartier, copii din familii nevoiașe făceau ”chetă” pentru a cumpăra o minge de fotbal pentru ora de sport.

Citește mai mult
Timofciuc Razvan

Vă mulțumesc!

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată! Votul dumneavoastră mă onorează, dar mă și responsabilizează. Voi apăra interesul public în Consiliul Local și voi milita pentru transparență, eficiență și investiții pentru școli.

Citește mai mult
timofciuc finduri mai mari pentru scoli

IAȘUL EDUCAȚIEI – CEL MAI BUN SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN ROMÂNIA

Viziunea noastră
Sistemul de învățământul preuniversitar ieșean, cel mai bun din România
Misiunea noastră este să creștem calitatea (de la calitatea infrastructurii, la calitatea profesorilor, a directorilor de școli şi a rezultatelor elevilor), eficienţa (modul de utilizare a resurselor umane şi materiale în atingerea rezultatelor), relevanţa (corespondenţa cu cerinţele pieţei muncii şi cu contextul social în care trăim) și echitatea (asigurarea egalității de șanse în accesul și în utilizarea resurselor educaționale).

Citește mai mult
Timofciuc Razvan

Curajul de a construi! Programul Alianței USR-PLUS

Iașul este la răscruce. Timp de 30 de ani, orașul a fost condus de o administrație coruptă și ineficientă. Rezultatele le vedem cu toții: aer irespirabil, infrastructură nesatisfăcătoare, trafic infernal, criză de locuri de parcare, criză de spații verzi, lipsă de transparență instituțională, eșec pe toate planurile.

Ieșenii merită mai mult. În primul rând, merită soluții reale, nu vorbe goale. Împreună cu colegii din USR, cu experți din mediul academic, civic și economic, am elaborat un set de măsuri pe care le voi aplica în calitate de primar al Iașului. Aceste măsuri țintesc cele mai importante probleme ale municipiului, așa cum au fost ele identificate de către ieșeni.

Citește mai mult
avere dosită chirica

12. Primarul Chirica nu își poate justifica averea

Averea imobiliară a primarului de Iași, Mihai Chirica, e în topul național al edililor din orașele reședință de județ. La proprietăți îl depășește doar Robert Negoiță (Sector 3 București), dar acesta vine din mediul privat și a făcut avere tocmai prin afaceri imobiliare.

Citește mai mult
rasism chirica

11. Primarul Chirica, amendat de CNCD pentru declarații rasiste

Mihai Chirica, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 10.000 de lei pentru afirmații discriminatorii la adresa altor națiuni.
CNCD a apreciat că declarațiile primarului la adresa congolezilor, somalezilor și sirienilor, făcute în contextul unui interviu despre educație, după o întâlnire pe care a spus că a avut-o cu mai mulți academicieni, sunt discriminatorii și încalcă dreptul la demnitate.

Citește mai mult
Domeniul public închiriat netransparent

7. Domeniul public, închiriat de Primărie netransparent, doar celor apropiați de primar și viceprimar​

În Municipiul Iași, modalitatea de închiriere temporară a domeniului public de către persoane fizice sau juridice în vederea amplasării de tonete, gherete, chioșcuri, rulote, terase sezoniere, tarabe flori naturale, automate, vitrine frigorifice/lăzi frigorifice, organizării de târguri comerciale, se realizează, în prezent, într-un mod netransparent și neconcurențial.

Citește mai mult
peaf iasi

4. Iașul, cel mai poluat oraș din România, după București

Iaşul este cel mai poluat oraş din ţară şi ocupă un loc fruntaş la nivel European. Clasamentul AirVisual plasează Iaşul pe locul 27 în Europa din 930 de oraşe analizate. Topul a fost realizat în baza în¬registrărilor din 2018 al celui mai periculos indice de poluare pentru oraşe (PM2,5 aşa-numitele „particule fine“ ce provin mai ales din arderea combustibililor).

Citește mai mult

1. Nicio parcare nouă în 5 ani

De 5 ani, de când Mihai Chirica conduce Primăria Iași, cu o majoritate de peste 70% în Consiliul Local, nu a fost a fost construită nicio parcare subterană sau supraterană. Nu mă refer la linii de vopsea trase pe asfalt, mă refer la parcări publice supraterane sau subterane, cum s-au construit la Cluj sau Oradea, pentru a elibera străzile și pentru a crea benzi unice pentru mijloacele de transport în comun sau piste pentru biciclete.

Citește mai mult

Consiliul Concurenței mi-a dat dreptate. Șanse egale pentru ieșenii care vor să închirieze domeniul public!

În data de 9 septembrie 2019 am sesizat Consiliul Concurenței cu privire la modalitatea netransparentă și neconcurențială prin care sunt închiriate bunuri publice ce aparțin Primăriei Iași.
După o investigație care a durat câteva luni, Consiliul Concurenței mi-a dat dreptate și recomandă Primăriei să întreprindă o serie de măsuri pentru intrarea în legalitate și pentru a asigura șanse egale tuturor persoanelor fizice și juridice care vor să închirieze domeniul public.

Citește mai mult

40 de centre de educaţie online pentru elevi şi profesori

Suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ pe durata stării de urgență a dus la utilizarea metodelor alternative de studiu, platformele online oferind suportul necesar continuării activității didactice.

Pentru a veni în sprijinul profesorilor și elevilor, am aprobat un proiect de hotărâre prin se vor realiza 40 de centre de educație online, documentul fiind analizat și aprobat în ședința extraordinară de Consiliu Local de marți, 14 aprilie, organizată tot online.

Citește mai mult

Două proiecte pentru prevenirea ieșenilor de infectarea cu COVID-19

Împreună cu Vlad Ghizdovat, colegul meu din Comisia de Sănătate a CL, vom susține două amendamente la proiectul de rectificare bugetară:
1. Alocarea sumei de 120.000 lei pentru achiziția aparaturii medicale pentru dotarea a două paturi de terapie intensive în cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași (aparate de ventilație, monitor, defibrilator, electroardiografe, injectomate, aparate de dializa etc.).
2. Alocarea sumei de 265.000 lei pentru achiziţia unui aparat pentru testarea probelor prelevate de la persoane suspecte de infectare cu Covid-19 şi a 1000 kituri de teste .

#OmulTăuDinPrimărie

Citește mai mult

Solicit reducerea la jumătate a salariilor și indemnizațiilor directorilor și membrilor CA de la societățile din subordinea Primăriei!

În timp mii de ieșeni intră în șomaj tehnic și cu toții suntem îngrijorați de veniturile noastre în viitorul apropiat, la societățile din subordinea Primăriei este desfrâu pe banii publici. Salariile directorilor și indemnizațiile membrilor din Consiliile de Administrație sunt indecente, cu atât mai mult cu cât sute de angajați de la aceste societăți vor intra în șomaj tehnic de la 1 aprilie, sub motivația că au scăzut încasările și nu mai pot fi susținute salariile întregi.

Citește mai mult

Abonează-te la newsletter