ARTICOLE

Domnule primar Chirica, respectați legea transparenței și consultării publice în elaborarea și aprobarea bugetului local pe 2020!

Bugetul Iașului este cel mai important proiect pentru comunitatatea noastră. În cadrul proiectului de buget sunt introduse prioritățile de investiții, alocarea fondurile pe diferite domenii de interes (infrastructură, mediu, educație, sănătate, sport, cultură, transport etc.), precum și fondurile ce sunt prevăzute pentru a fi atrase de la Uniunea Europeană sau alte surse externe de finanțare.

Citește mai mult

Proiect de CL pentru premierea elevilor și profesorilor cu rezultate remarcabile la olimpiade naționale și internaționale

La nivelul Consiliului Local, am înaintat un proiect prin care doresc premierea cu fonduri de la bugetul local a elevilor și profesorilor ieșeni care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale, precum și la concursurile naționale.

Totodată, se propune și premierea șefilor de promoție la liceele din Iași.

Citește mai mult

7 argumente că Primăria Iași este o instituție coruptă.

Corupția ne indignează pentru că este un fenomen social care se hrăneşte cu resurse deturnate din bugetele publice sau care nu mai ajung în acest loc. Investiții ce ar trebui realizate pentru binele comun (săli de sport, infrastructură, creșe, grădinițe, transport public etc.) nu se mai pot face, sau se fac la prețuri mari și calitate proastă pemtru că fondurile ajung în buzunarele sau conturile celor apropiați de cei care au puterea politică.

Citește mai mult

Burse școlare mai mari pentru elevii din Iași

Am înaintat încă de anul trecut un proiect de hotărâre de CL pentru a crește valoarea și cuantumul burselor școalare finanțate de la bugetul local.
În prezent, Primăria Iași alocă cele mici fonduri pentru bursele școlare dintre orașele mari din țară.

Citește mai mult
Esplanada Oancea

Tot ce trebuie să știi despre blocurile aprobate pe Esplanada Oancea!

În ultimii ani Primăria Municipiului Iaşi a facilitat şi aprobat două proiecte imobiliare gigant în zona Esplanadei Oancea cu sute de apartamente şi spaţii comerciale, apropiate de blocurile existente, proiecte care nu respectă normele legale şi nici voinţa locuitorilor din cartier. Toate acestea s-au făcut fară un studiu de impact asupra mediului şi a calităţii vieţii, fară consultarea sau acordul locuitorilor şi neglijând cu bună ştiinţă nevoia şi dreptul legitim al tuturor la aer curat, spaţiu pentru relaxare şi locuri de joacă pentru copii.

Citește mai mult

Șanse egale pentru toți antreprenorii care vor să închirieze domeniul public la Primărie!

Am inițiat un proiect de Consiliul Local pentru ca toți antreprenorii să aibă șanse egale atunci când vor să închirieze domeniul public la Primărie.
În Municipiul Iași, modalitatea de închiriere temporară a domeniului public de către persoane fizice sau juridice în vederea amplasării de tonete, gherete, chioșcuri, rulote, terase sezoniere, tarabe flori naturale, automate, vitrine frigorifice/lăzi frigorifice, organizării de târguri comerciale, se realizează, în prezent, într-un mod netransparent și neconcurențial.

Citește mai mult

Abonează-te la newsletter