DESPRE MINE

Copilăria

Sunt născut și crescut în Iași. Am copilărit în cartierul CUG. Părinții mei fac parte dintre zecile de mii de ieșeni care s-au luptat cu greutățile tranziției pentru a-și crește copiii. Aici, în sânul familiei, am învățat ce înseamnă devotamentul și spiritul de sacrificiu pentru cei dragi. Aici am învățat că resursele trebuie drămuite cu multă responsabilitate, în condițiile în care cu greu ne puteam descurca de la lună la lună. Același principiu încerc să îl aplic și în propunerile de politici publice: resursele sunt limitate și risipa este o crimă la fel de mare precum corupția.

În copilărie am practicat fotbalul, la grupa de copii și juniori de la Politehnica Iași, și boxul, la clubul sportiv al regretatului profesor emerit Viorel Soroceanu. Cred că asta m-a ajutat să-mi oțelesc caracterul, să învăț să lucrez în echipă, dar și învăț importanța de a te descurca și de a improviza atunci cînd ești pe cont propriu. În box trebuie să ai un management al deciziilor foarte bine pus la punct, pentru că orice greșeală te poate costa.

Studiile

Dornic să învăț mai multe despre lumea în care trăiesc, despre putem învăța din treut pentru a putea avea o lume mai bună în prezent, am studiat Istoria la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Am fost președintele Ligii de la Istorie din cadul Facultății timp de doi ani. În această perioadă am acumulat o experiență însemnată să gestionez echipe, să coordonez proiecte sau să reprezint organizația în relația cu celelalte instituții.

Am fost bursier al Fundației Konrad Adenauer în cadrul unui program de Excelență în Politică. În calitate de participant la școli de vară și conferințe în țări precum Israel, Slovenia, Anglia sau Austria, am căpătat o experiență internațională importantă.

Experiența profesională

Am lucrat pe un post de consilier al Președintelui Consiliului Județean Iași imediat după terminarea facultății. Am căpătat o experiență administrativă semnificativă, am luat contact din plin cu ”mersul” lucrurile în administrația locală. Din acest rol am fost responsabil de comunicarea eficientă a instituției, planificarea strategică a activităților fostului președinte, precum și colaborare cu diverse instituții naționale și internaționale.

Timp de un an, după această experiență administrativă, am lucrat la o agenție de publicitate care furniza servicii de promovare pentru micile afaceri din Iași.

Am o experiență guvernamentală, în calitate de consilier la Cabinetul Primului-Ministru al României, în mandatul Guvernului Dacian Cioloș. Am lucrat la Departamentul Centenar, în perioada când această structură avea o viziune coerentă pentru a marca așa cum se cuvine împlinirea a 100 ani de la Unirea din 1918.

În 2018 am făcut pasul spre învățământ, un domeniu de care sunt pasionat încă din perioada facultății. Educația este temelia unei societăți sănătoase și prospere. În prezent sunt cadru didactic la Școala Gimnazială ”D.A. Sturdza” din Iași, unde încerc să îi atrag pe copii spre istorie prin metode moderne, adaptate vremurilor în care trăim.

În prezent, lucrez la un start-up în domeniul educației on-line pentru a oferi tinerilor care susțin bacalaureatul cursuri video interactive pentru a se putea pregăti mai bine pentru ”examenul maturității”.

Experiența politică

Am fost membru al Partidului Național Liberal timp de 13 ani.
Din păcate, o dată cu venirea actualului primar Chirica în PNL, au fost aduse și aceleași practici pe care le-am criticat în activitatea mea politică: corupția, clientelismul, risipa, lipsa de viziune și lipsa de transparență.

Cred că valorile generoase ale liberalismului sunt cele care pot naște comunități fericite și prospere. Liberul schimb al mărfurilor și ideilor, respectarea cu sfințenie a dreptului de proprietate, taxele mici și puține sunt ”ingredientele” care, peste tot în lume, au creat societăți bogate și împlinite.

În general, cred că statul trebuie să fie prezent cânt mai puțin în viețile noastre, fie prin taxare, fie prin ”interziceri” de orice fel. O societeta ideală, în viziunea mea, este o societate bazată pe cooperare voluntară, liber schimb şi proprietate privată.

Pentru a promova ideile liberalismului în rândul tinerilor, am co-fondat Ekonomi.

Ekonomi este un proiect media care îşi propune să promoveze libertatea economică. Răspândim idei economice prin conținut video, implicând vorbitori din mediul de afaceri, academic și politic.

Am fost vicepreședinte al Cluburilor Studențești Liberale, președinte al Organizației de Tineret și, în prezent, sunt vicepreședinte al Biroului Politic Local PNL Iași.

Din 2016, am onoarea de a-i reprezenta pe ieșeni în Consiliul Local, unde încerc să aduc cât mai multă lumină în activitatea Primăriei și să mă implic, cu posibilitățile instituționale pe care le am, pentru cetățenii care îmi solicită ajutorul. M-am implicat activ pentru ca Primăria să fie o instituție mai transparentă, care lucrează în interesul public. 

Familia

Soția mea este profesoară la Liceul ”Vasile Alecsandri”, unde pictează vise cu elevii ei la ora de Educație Plastică. Împreună încercăm să îi oferim lui Filip, băiatul nostru, o lume mai bună decît cea pe care ne-au oferit-o părinții noștri.

În timpul liber citesc și încerc să ies cît mai des în natură. Și…recunosc, mă mai uit la câte un serial pe Netflix care îmi injectează adicția de la primele episoade. Ultimul de acest fel a fost Breaking Bad.